Tun hnuah modify leh tih mawi deuh a diarṭial/thangchhuah puan kan tih tak hi ni berin a lang. A nuam vawr tawp pawh kan thleng ve mai bawk a. Mipa hi hmeihhia aiin an tha tih emaw, hmeichhia hi mipa aiin an tha lo tih emaw ngaihdan neih ngawt ai chuan, Pathian thilpek dawng leh a tlin an awm chuan hmeichhia an nih avang ngawta an thlen theih loh chin siam ngawt hi justice a ni thei em tih hi ngaihtuah ngun deuh chu a hun ta niin a lang. ISUA NEN - CHHUNGKUA-AH (He Sermon hi Kumthar Program, New Siaha, ECM Local Church, Dt. Sapin bride an tih hi 'mo' ni ngawt lovin, keini chuan monu kan ti a, bridegroom an tih hi 'mo neitu' ni tawh lovin, mopa kan ti leh mai a. Van Thiang interview Kan Chin mi nunau lakah rinsan tlak Pathian hnatuantu, kandung naite ah Doctor 2 theh suak zo in a pathumnak kai peh rero tu kan neih sun Dr. Hepa nun dan tha intehnana hman tlak a ni lo, kan tih tur zawk a te hi kan societyah hian a hlawh tlinga an ni thin ve bawk. Biaksiama Bible leh Science Vol-I \\um thum tlawng a hahum dum dum hnu khân Science Vision hmasaah kan han chiap khum ve chauh kha | Find, read and cite all the research. δύο ἔσονται (TR): there will be two/mi pahnih an awm ang – A E07 G011 H013 K017 M021 N S U Y D Q L Y W 1 2 13 28 35 69 118 157 346 565 700 788 1005 1346 1424 1582 f 1 f 13 2358 2372. Tichuan, megaliths tih chu lungphun lian sawina a ni a, a huhova lungphun emaw phun tlar tuarh ang hi megaliths tih hian a hawi mah zawk a, a mal din (single upright stone) hi ‘monolith’ ti a sawi a ni thung. 1 I the Mates ol the Gertianic Lonf"dirationpru ol t heir dutruiiil shall I hItt: i-t. Zirna: Hmangaihna dik chu eng nge ni? Hmangaihna chuai thei lo chu neih theih a ni em? Hla Thlan Khâwmte leh Sulam nula chuan Kristian nupui pasal nei tawhte leh la nei lote tân zir tûr hlu tak a pe. A nihna takah chuan, kan hlawkna tur a nih chuan, langsara dan bawhchhiatte hi kan hreh lutuk loin a hriat. Chung atanga teh chuan ka fate hming hi ka phuah ta a. Tichuan Chhuahzova chuan ka pa (Lalauva) leh ka ni chiah hi fa a nei a. Amaherawh chu hmun dang, vai kan tih ho ah te erawh hi chuan nu leh pa tirhluih naa innei chawp, mahni in hmel duh vang pawh nilo, nu leh pa ten chu chu kha kha a tha e an tih vanga inneih na hi nei an ni deuh vek thung, hetiang inneih na hi Arranged marriage (pragmatic marriage) an ti bawk a…Mizo te erawh hi chuan he arranged marriage hi kan. Duhthlanna kan tih chu rilru leh ngaihtuahna hmanga thutlukna kan siam hi a ni ti ila, kan sawi sual awm love. Kum 2010-ah Mipa 53% ten an hmang a, Hmeichhia 68% ten an hmang thung. Mipa in nau kan pawm ve si lo, hmeichhia in an pawn seilian a, an len hnu ah kan ngaihven leh mai a, an tet lain lak phallo mahse an len hnu ah min la zawng chhuak dawn tho tho a, hnamdanga kan chi thlah awm hrim hrim kha alom kan tum, a ti a. Chu Thin Client System hmang ho chuan dawhkan tin ah Monitor leh keyboard leh mouse chiah an nei a, CPU (Central Processing Unit) kan tih mai hi an nei ve lo a ni. West Phaileng Bial huamchhungah hian veng hrang hrang a awma, khawdanga veng leh kawtthler hming atana hman lar loh tak tak a awm nual mai. ) Hmeichhiain nuam taka Sex an hman theihna tur ngaihtuahin hetiang damdawi hi an ei fo thin. (He thu hi misual. Guidelines for the Revised Macro Management of Agriculture (MMA) Scheme. Kan thupui hian tunlai khawvel changkanna thli len ang anga thle kual vel mai mai turin min ti lova, tunlai changkanna thli tleh dan hrethiam a, Pathian leh mihring ngaiha dik leh tha zawnga nun dan thiamna lam min kawhhmuh a tum a ni tih kan hriat a tha awm e. “Third’ tih chu ‘chi dang, mihran’ (other) tihna a ni ber mai. (noun) Lo dan tum rawh. A tarmit vuah power tam zia nge kan sawi hmasak anga a tarmit hnuaia a men dan, tih pawh hi ngaihtuah fe tham a ni. Lo kal r’u,” tih pahin Rina chuan a ṭhiante chu thlang lamah a tlansan a. kan ti, zaipawl tin deuh thaw khawpui leh thingtlang lam thlengin mahni a pualin music video pawh. A nihna a ngai reng a, sual a ni reng tho a ni. Mangpuan pawh hi thangchhuah puan a ni. An inum kual leh zak zak a. ka blog tlawmte i lo tlawh ve avangin. Open Air Service : Kumin chhungin open air service neih \ha a ti a, a hun leh a neih dan turte chu Branch Committee-a. Mizoram sawrkar hi mipui chhan tur in a che chhuak nghal tur ani a. When there is love in marriage, there is harmony in home; when there is harmony in the home, there is contentment in the community; when there is contentment in the community there is prosperity in the nation, there is peace in the world- Chinese proverbs. Hei vang hian inngaizawngte tan inkawm dan tawk thiam a ngai a, mahni thianghlimna hloh thak khawpa inneih hmaa khawsak hian hlimna tluantling thlen aiin inchhirna a thlen fova, ser nung, dam chhung daih neihna a ni. (Johan 21:11) Jesuh, vawlei a len lio ah mithi 3 a thawhter. MNF president Zoramthanga'n an MP chu Rajya Sabha-ah BJP kaihhruai NDA lamah a ṭhut tur thu a sawi chung­changah, "Mizo­ram tana ṭha lo turah chuan tu party hnuai­ah mah kan awm lo, a tih erawh hi chu Citizenship Amendment Bill chung­changa Lok Sabha MP C Lalrosanga chêt dan aṭangin âwih harsa kan ti hle," an ti. 93-a thui a ni a, formation. Kan thlen chuan Car ațanga chhuakin Car nghenga dingin kan titi a, kan tih țhin dan angin Beer leh a senchi kan in a, kan kai chhalh hnu chuan kan duh tawk a, titi a, duhthusam te sawi pah chuan kan inkuah a, mipa leh hmeichhia awm dun ta na na na chu, kan inkeih ta mial mial mai a. Lusei kan tih leh a awmzia kan tihte pawh khaw khatah awm mah ila kan sakhaw biak dan a inang lo va, chuvangin ka hriat ve chu Lusei tih dan a ni zel dawn a ni. Heng hi tun hunah hian tih ve ngei ngei tura ngaih tur a ni lo vang, a hunlai mite nun phung a ni miau va. ZORAM TODAY| 18th April Aizawl: April ni 13 khan TATA Memorial Hospital-a inenkawl mek Mizo damlo chu COVID-19 a vei tih hmuhchhuah a nih tak avangin Brihanmumbai Municipal Corporation hmalaknain health lama thawktuten a vei hmuhchhuah tak awmna Mizoram House dormitory-a awmte leh Cancer vei midangte nasopharyngeal swab sample 20 test turin an la a. (ét áwt hiân!) 16. Lama tih emaw mitdel Lama tih emawa hriat lar tak mai hi kum 1897 buh tuh laiin(May thla vel a nih hmel) Mizoram hmar lam Lengkawt khuaah a lo piang a. Chu'ng chu hunin a liampui mek a, Mizoram hian a thil tih zawng zawng saw thlir se, hunin a liampui mek saw, lawm tak maw! Chu'ng thil zawng zawng ai pawh chuan he thil te hi a lar mai thei. zînga nausên mipa lo piang rêng rêng chu Nile Luia paih zêl tûrin thû pê a. Tin, bung leh chang neilo mahse tunkum Krismas hma chu khum laizawl ah mipa hian chetthat zan ka hmu tawh mai mai dawnlo tih pawh ka chiang kher mai. Male Voice (Mipa zaiho pawl) hmasa ber – Mission Veng Male Voice, 1957. 'Krista mo' atan pawh mipa kan tel ve a, chuvang chuan mipa pawh hmeichhia pawh mo kan ni thei a ni. Ka aiam tirh lam kha chuan post han siam mai te pawh harsa tih. Thil tih laklawh laia ralbang chi an ni lova, midangte tanpuina an duh lo bawk. June 20, Inrinni khan Ramhlun North Branch YMA chuan Endala Middle School-ah thisen pek rûnpui an huaihawt a, Aizawl Civil Hospital tan mipa 150 leh hmeichhia 31-te'n thisen unit 181 an pe. Tichuan ruâhmanna thar an nei leh ta a ni. Hmeichhia pawhin hnar an neih 68 NAUPANG ENKAWL DAN loh vanga insitna an nei thung a. Nuih a za, nuih chi lah a ni der bawk si lo. Lusei chu kan pi leh pute Kawlphai chen laia awm tawh a ni ngai mai a; sawi dan dang danga awm. Heng avang te hian ‘Mizo’ nih hrim hrim hi “Sual” , “Crime” a ni ta hial emaw tih tur khawp ani a. 'Nula leh tlangvalte khum a zau' tih hi Mizo tawng kauchheh pakhat a ni ve a. Heng ngaihdan leh pawmdante hi a hunlai mil zel a ni. TAWLHLOHPUAN Hei pawh hi mipa puan a ni a, sei tak 80 inches vel a tah a ni. Dan anga inneih pawn awmzia a nei tawh lo. Mahse Lehlin Thar (CL Re-edited) lamah hian ka duh dan ang tak, ZEFANIA tih hi a lo awm khiau mai a. MANGPUAN: Hei hi hriat dan a inang lo khawp mai a. Mipa zang nena in luk ang erawh chu a ni lo. He Spanish flu hi indopui pakhatna tawp lam nen a innang a, sipai an che chhuak tam si a, hei vanga darh nasa nia hriat a ni a. Kan theihtâwpin Nausên lo piang chu kan thinlung zawng zawngin kan làwm ang a, Amah kan fak zâwk tùr alawm. 9366560038. Ei in, rilru hah, taksa vawn fai dan tur, sam tih dan tur, etc a tam mai. Tin, bung leh chang neilo mahse tunkum Krismas hma chu khum laizawl ah mipa hian chetthat zan ka hmu tawh mai mai dawnlo tih pawh ka chiang kher mai. û ì £ I©f C*×±ƒ [email protected]. Ka unaupa tih lemah, ka cousin a ni a. He blog hi a umna tur a burah ngai ila, a um tur sa chu mithiam ho thu hlu kan dah ang a. Mizo te hi kan chang kang sawt in kawng tam tak ah hma kan sawn nasa ta hle mai a,Mipui tamlam pawh 2001 census a alan danin mipa 459109 leh hmeichhia 429464 avaia belh khawmin 888573 kan lo nita a,kan sawi duh tak chu sawrkar hmasa lam daih atang tawha tun thlengin kan damdawiin civil hospital dawrpui ami khi tih len hi sawi rik ani ziah a,amaherawh chu tun thleng hian hmasawnna tur hmuh tur. Ka room ah chuan ka lut nghal vat a,ka inthlak nghal zung zung a,zan danga ka tih dan ziah thin angin ka computer hma ah chuan ka thut leh vat a,zanina ka hun tawn nen hian a in mil zia hria in Carpenters hla Top of the world ngei mai chu ka ngaithla nghal vang vang a. Hmanah ka sel tawh a, an lo hre lo em ni? Mizo mipa hming tawp lama "LOVA" a awm chuan "Lova'n" tia lam rik tur a ni a. “dan” in min inti tluktlan tir thei. ''Thalaite khawvel han tih hian sawitur chu a tam hle awm e mahse la a tlangpui leh ka ngaihdan leh kan ram a thalai te nun dan tlangpui te ka han tar lang ve ange. Mihring-te hi mi chi hnih - an sex (serh , chi, chi-ai) azirin mipa (male) leh hmeichhia (female) ti a then an ni. Duhthlan dan dik zirtir thin tur a ni a, thil tha zawk kawhhmuh fo tur a ni. 'Tuk khat chu' tih hian chhuah chhawn a hlawh hle a, 'Hmangaihna' tih hi College zirlaiah hun rei tak hman a bawk, hei hian essay ziaktu tha tak a nihzia a pholang chiang hle awm e. Mipa pawh (I Tim 3:8) hmeichhia pawh (Tita 2:3) Uain heh mi ni lo turin min fuih. r the pav ul I clerk to actns -Tiiileiultiit of I'"r amount to mike en d lie inttrisl on invo'tm I. ÿú’ÄÌí ^@Ú : +Gáƒ0ðð à\ÞÌ,€; [ƒuP›ÀÀ fÏÚ ÌÀÍ ¢ŸâË Û‹ þ Î CÓÿðåÂà  | ƒ ¿ÿåq’ ° ¤8RŸÿù €Aƒ. Lusei kan tih leh a awmzia kan tihte pawh khaw khatah awm mah ila kan sakhaw biak dan a inang lo va, chuvangin ka hriat ve chu Lusei tih dan a ni zel dawn a ni. Nu-i I Bai a liam Hmanlai chuan an tia lawm, 'Pa ber in tapchhakah lungthu tlawh chhanin mei lum a ai a, an bai chhuan chu a so liam bawrh bawrh a, an nu pawn lama buh denglai chu kovin, "Nu-i, i bai chhuan a liam han chawk rawh" an ti a. Tih rilruk lai takin, Nu ber chu vawkchaw pe zo tih hriat takin, vawk rim nam rum rum chunga rawn lutin “ I va haw har ve, ka night dawn a ka hmanhmawh riau ania, zanah mama te hi an homework lo tih chhunzawm pui ang che” an tih chhunzawm nghal parh a, a hnung lam atanginkan en zui a, a tum a tawi tarhin, a nulat lai in tlemin alo chum ta. Mizo hmeichhe dinhmun te leh thu leh hlaa mizote hmasawn dante a ni a. Sikul dangin fiamthu in ' In Miss Rawna leh Sir Chhani' min tih sak thin mahse an ni miau si!!Sikul dang in an neih ve loh mipa ni chhunga hmeichhia teacher thiam tak ang mai a min zirtir thiam leh mipa tam tak ai a teaching lam a mipa zawk Miss Chhani(the gr8) kha ani miau a. Bernard Stubbs-a chu mipa naupang dang a ang ve lova. Laltlanzova Khiangte My Life and Thoughts. We about Mizo News, Sports, Entertainment, Politics, National and International. Rina lo awmna dil hmawr zum lai takah chuan an ding khawm leh ṭhap a. Chu ka thian nen chuan vawiin ni thleng hian kan la inthlah thei lo a ni ber mai. Engpawh nise, kan chenna khua emaw, ram emaw, a zir zelin tlai ni tla mai tur lan dan hmangte pawh hi a inmawi hleih thei viau ngei ang. Thin Client chu enge ni?. Heti chen ka dam hi Lalpa, I khawngaihna, zahngaihna leh hmangaihna vang chauh a ni tih ka hria a, ka lâwm e! Ka hun hman tawh kum 28 kha ka thlîr lêt in thil ropui leh hlu tak hi tih ka nei lo a. Circuit 3 leh society 11 a District ding a ni bawk. Valzotea hla phuah 'Hellai Di' hi keini thangthar leh zual te chuan Joseph Zaihmingthanga sak bak kha kan tuipui ve hman lo a. Kan Mizo hnahthlak thenkhat pawhin an sa himna atan “Mizo ka nilo” an tih phah tlat thin. Mi rilru tina miah lova na taka sual dem dan a thiam a. Ka unaupa tih lemah, ka cousin a ni a. Chu pa rual chuan i kal dawn nia,” min ti a. Kawl fala dance hi a zei maw kan zoh hmaisa ding aw. Mizoram sawrkar hi mipui chhan tur in a che chhuak nghal tur ani a. -te'n an thawh dan a enfiah a, theihtawp chhuaha chak zawka hma la zel turin a chah. Mipa chuan hnar seipui an neih avangin hmeichhia aia chungnunga inngaihna an nei a. Mipa leh hmeichhia hi kan taksa awm dan a dang tih kan hre theuh e. A chhehvel ah chuan sava chi hrang hrang an tam hle bawk. Chutihlai chuan Police an lo thleng a KS an man sa an rawn phur phei zel a…man a hlau lutuk a 'min hum rawh' a ti lawm lawm a. Awlan Silai: Thangchhuahpuan: Seki Khuang. Free essays, homework help, flashcards, research papers, book reports, term papers, history, science, politics. Heng chhui dan hi belhchian an dawl lo em em a ni. Hranglamthanga; H. Kristian nula leh tlangval chu thianghlim taka inrima, Pathian leh nu leh pa te remtihna ngeiin Biak In hawnga inneih tum tlat tur a ni. Rsa Sparky Anselemaw is on Facebook. (l) Ding mar a kan awm dan angchiah hian tang eu-ul lovin, zangkhai takin dar leh ban dah mai ila, hmuh a nuam bik. Ka unaupa tih lemah, ka cousin a ni a. He Spanish flu hi indopui pakhatna tawp lam nen a innang a, sipai an che chhuak tam si a, hei vanga darh nasa nia hriat a ni a. Dan ‘Dan’ hi ṭawng bung hrang a ni emaw, suffix a ni emaw a hranga ziah zel tur a ni. Innei kan tih hian mipa leh hmeichhia chu thlarau, rilru, taksaah an innei (pumkhat) tawn tih hria ila. Chu pa rual chuan i kal dawn nia,” min ti a. Mahse, he kangmei lakah hian thilmak tak thleng pakhat chu Mizo Study Bible (Baibul leh a Chhuizauna) hi him takin a kang ve lo a ni, he thu hi Tahan Facebook Group ah an tarlang (A hnuai thlalaka. Nu ber chu thil dang tiin buai hle mah se an hnial ngai lova, mipa chu an che ngai lo a ni’ an ti. ) active deuh tan chuan tih fuh chang phei chuan chawlhkar tin deuh thaw zaipawl hla zir tur a awm thin a ni. Khua a thim chu a ni ta mai si a, "Hei heta hi ka thianpa chu a lo dah a," tiin a ruang chu an han la a. Kan thupui hian tunlai khawvel changkanna thli len ang anga thle kual vel mai mai turin min ti lova, tunlai changkanna thli tleh dan hrethiam a, Pathian leh mihring ngaiha dik leh tha zawnga nun dan thiamna lam min kawhhmuh a tum a ni tih kan hriat a tha awm e. Chungte chu thenkhat chuan,mak an ti viau. Mọi người chưa hết ngạc nhiên khi biết anh Nguyễn Nguyễn Vũ Phương ở Vĩnh Long cho đàn heo nghe thời sự thì một lần nữa, rất có thể anh lại khiến họ giật mình với kế hoạch mới toanh: Cho heo coi phim con heo, nghe Mít-tơ Đàm hát. Hmeichhia hrawt. MIPA NAUPANG THAR Kan hostel ka thleng tep tihah hian, pangpar buk phena mu mihring ka mu tlat mai a, pangpar huan tifai thin tu hmeichhia, 'Reema' han ti dawn ila ani chu kawngsirah thut pawh a thu ngai si lo a. no tatoo except this area 1. Bernard Stubbs-a chu mipa naupang dang a ang ve lova. Ringtu tam tak awm in he Bishop hi an pan ruih ruih hlawm a, thenkhat erawh chuan a thil tih a rawngbawlna hi a mawi lo lam in an ngaihsak a, a thil tih vang hian buaina pawh a lo tawk hial tawh bawk. Thutak khuk a khukpui an lo awm anih vaih chuan, thutak khukin an lo khu satliah ve mai a ni anga, an chungah na takin action lak a ni lovang. A tul chuan daktorte pawh rawn a tha. A tang ih kan ret mi video pakhat sawn khi chin fala a si ih pakhat deuh khi cu kawl fala a si. Bucket te,pawnchhia, surf, shampoo, brush leh hmanraw chikim nen ka bike dahna lam chu ka pan zui nghal bawk a. Mipa Mipatna Tehfung Dik (A Len leh Tet,A Tawi leh Sei A Pawimawh Lo) 27/04/2011 02:06 Mipa tleirawl tam tak leh nupui nei tawh pa tam tak chuan an zang len leh sei-zawngah an buai hle a, an zangin kawppuite lungawina a thlen zo lo ang tih an hlauthawng a, pa lo riau anga inngaihna te hial an nei thin a ni. EDITORIAL BOARD Chairman. Hei le,mahni thiam ve dan dan in blog ka han buatsaih ve rawih a, he blog ah hian ka rilru a thu lang te leh ka lunglen thu leh hla te rawn tarchhuah ka tum dawn a ni. SECRETARY ZOTHANGLIANAN NUPUI ATAN A ANPUI A NEI DAWN. Ka page-a i rawn len luh ve avangin ka lâwm e; sâp ṭ awng leh mizo ṭ awnga kei leh ka thiante thuziak bakah thil tangkai tur nia ka hriat te ka târ chhuak ve nual a, midangte tâna thil hlâwkthlak tak a nih hi ka thil duh leh thlahlel ber a ni. tech zir turin Nit silchar ah kan han liam thla ve lawp lawp a. ••• A nula pawngsual kha rin aiin a lo fit a ni ang, "Han ti leh tang tang teh le. Choka leh a hnuai thing dahna tur. Tin, bung leh chang neilo mahse tunkum Krismas hma chu khum laizawl ah mipa hian chetthat zan ka hmu tawh mai mai dawnlo tih pawh ka chiang kher mai. *Ni 24-26, January 2014 khan Venghnuai Pastor Bial K|P Conference chu Centenary Kohhranah neih a. û ì £ I©f C*×±ƒ [email protected]. The pass is open most part of the year. "In nung ang, Pathian ka tih si a …in thi dâwn lo nia (42:18-20)" tih tawngkam Josefa'n a hmang —Pathian tih mi kamchhuak malsàwm biahthu ngaihnobei a ni! Tawnglettute lah chuan an let ve zaih zaih a. Chutia puk chhung an fan lai chuan chu mipa naupang chu a tawlh thlu ta a, “Aihahhh” tiin a au vak mai a. Mahse, mipa tam tak chu nupui nei an nih thin avangin sipaiah an tang duh thin lo va. Chuvangin tun hma pawha an lo tih thin dan, leh nunna tam tak kan lo chhan tawh thin dan awlsam si, tha si hi sawi ka duh a. Mipa Mipatna Tehfung Dik (A Len leh Tet,A Tawi leh Sei A Pawimawh Lo) 27/04/2011 02:06 Mipa tleirawl tam tak leh nupui nei tawh pa tam tak chuan an zang len leh sei-zawngah an buai hle a, an zangin kawppuite lungawina a thlen zo lo ang tih an hlauthawng a, pa lo riau anga inngaihna te hial an nei thin a ni. Kalsan mai ka tum lai chuan min rawn zui phei a, motorah chuan a rawn thu lut ve ta a. Tlêma a lo len deuh hnû chuan, mî tûten emaw an hmuhsak ang tih an hlâu a. Mipa leh hmeichhia kan ni tih inhriat tawn hi a pawimawh: Thu hriatthiamsa sawi vak tul lo awm a lang si hi sawinawnfo a pawimawh khawp mai. Chuvangin, he damdawi hi hrisel nan a him chiah em tih chiang zawka i hriat theih nan a hnuaia tarlante hi ngun takin chhiar la, insum ngaite leh zawm ngaite a awm chuan zawm ngei tum ang che. ἔσονται δύο (UBS): there will be two/mi pahnih an awm ang – P 75) c B D05 L019 Q 124 579 1071. 6:1="In thil tha tihte mi hmuh atân,mihring mit hmuha ti lo turin fîmkhur rawh u;chutilochuan in Pa vân a mi hnênah chuan lâwmman in nei lovang. Nikhat chu ka mipa hmuhtawh a zawng a hmeltha ka lo tih ber mai leh ka lo star ruk em em thin hian min lo bem ta tlat mai, ka chhan loh chuan ka ui ve tho si a, ka chhan lah in pawngsual tawh ka ni tih a hria ang tih ka hlau bawk si, thlakhat zet min bem hnu chuan ka thiante zawng zawng in duh tur a min nawr na ana bawk nen ka chhangve ta hram. Luhlul chhuaha la hawnsak duh lo tan pawh hawn ngeina turin heti hian zuk puang leh nghal thei a-. An unau hi mipa 5 leh hmeichhia 1 an ni. 2011 hian PESCE Mandya-ah Karnataka State chhunga Mizo Engineer zirlai ten inhmuhkhawmna neih kan tum a, he mi ni hian chhunah Arsa sawhchiar leh Zanah ruai kil ho kan tum ani. Midangte thuhnuaia awm nuam an ti ngai lo, mal len ngauh ngauh hi nuam an tih zawng tak a ni. Tuai ho pawh an bang chuang lo, mipa khuaikhem tur zawngin an mit an len ve ruai tho tih hi kan tunlai Zawlkhawpui zia a ni. Welcome To JEDIDVENA Aboutme. Simona kha len a suk laklawh laiin Isua'n a lawng atanga thu a sawi duh avangin tawlhsawn deuh turin a ngen a, Simona khan a thiltih lai kal sanin Isua sawmna a pawm. Fehnaah emaw, ram kalnaah emaw, mi intipalh emaw, dam lovin awm ta sela, mahni in pan thei lo khawp a nih chuan mipa awm remchang apiangin an zawn haw tur a ni. MIZO |AWNG HMAN DÀN DIK ( Kohhran huang chhûngah) -Ellis H. Communist thlipui tleh vung lai a nih avangin China mipuite chu an rethei em em a, ran zun leh ek leh mihring bal tak takin China rampum chu a khat emaw tih mai tur a ni. Kram Infracon hian Baktawng aṭanga Keiṭum inkar kawng laih zau leh siam hna an thawk dawn a; an thawh tur chin hi km. Chuvangin tun hma pawha an lo tih thin dan, leh nunna tam tak kan lo chhan tawh thin dan awlsam si, tha si hi sawi ka duh a. an inhmelhriat takah chuan Club angreng dina intihhlimna. Zing ka harh chu Wesley bulah ka lo mu reng a, nizan lama kan chet dan ka ngaihtuah let a, ka lung a awi hliah hliah, Wesley chu khawvel a ka mipa hmangaih ber leh ka mamawh ber a ni tih ka hre chiang hle a, nizan lam a kan chet dan kha a nasa viau a, mahse kan pahnih a mamawh chu kan phuhruk dun chiang kher mai, dinner pawh kan ei dun ta miah. A tul chuan daktorte pawh rawn a tha. Sex hman nawmna tur thilah hian hmeichhiate hiàn mipa thil len zawng hi a pakuana velah an dah laiin mipa chuan a pathumna velah an dah thung. Chhana chuan a tih loh dan ang deuhin pawn lam a chhungkaw zanriah ei a rawt teh mial a, kartawp a nih avangin zanriah ei hma in naupang intihhlimna hmunah Abigail te unau hruai harh a, len khawthawnpui a tum a ni. Chhiar dawn ta se Remruata kutzungtang neih hian a nula theih tawh zat a daih teuh lo! A duhtáwka a khawih theih hmeichhe derdep hi an lo tam khawp mai; a duhtawka a CK pui theih, a duh hun huna an naked pic a dilchhuah theih hmeichhe thenkhat te chu hmu ta la, i awih loh avangin i nui ringawt hial ang! A hmeichhe kawih thal tawh thenkhatte Sunday nungchang hmu ve ngat phei la chu, Zoram. Member tam zawkte duh dan angin a ropui leh nuam thei ang bera (Kum dang kan hman dan anga) hman leh nise an ti a. Amaherawhchu an zir chianna hi a len vak loh avangin a dik ngei e han tih tlur turah chuan an la ngai lo a; zirna lian zawk kalpui leh a \ul ang an ti. ••• Amah vek khan, "Motor secondhand leh nuthlawi neih hi chu duhtawka mi sawp hnu kan dim thar leh hi a ni ringawt," a'n ti eh ahhhh. Anmahni hnampui aiin hmel danglam deuh pute chu an eizawnna atan an tangkai zawk, tih te a hrechho zel a. Mipa Mipatna Tehfung Dik (A Len leh Tet,A Tawi leh Sei A Pawimawh Lo) 27/04/2011 02:06 Mipa tleirawl tam tak leh nupui nei tawh pa tam tak chuan an zang len leh sei-zawngah an buai hle a, an zangin kawppuite lungawina a thlen zo lo ang tih an hlauthawng a, pa lo riau anga inngaihna te hial an nei thin a ni. Sual hi kan rilru ah a awm reng a, thlarau thiang hlim kan vulh len telh telh chuan sualna hi a te ve tial tial a ni. ''Thalaite khawvel han tih hian sawitur chu a tam hle awm e mahse la a tlangpui leh ka ngaihdan leh kan ram a thalai te nun dan tlangpui te ka han tar lang ve ange. I chhas khan a then theilo che emaw ti lo la, nangmah a hmangaih avanga i tana a rinawmna kha a mah hmuh hniam nan hmang ngai hek suh. A harsatna chu i ngaihdana a len leh tet lam a ni lo va, a khirh leh khirh loh lam a ni lo, a tuartu a tihnat leh tihhrehawm dan kha a pawimawh zawk fo. Rinhlelh nihna mai bakah thiam loh channa a tling ve hrim hrim fo thin. SECRETARY ZOTHANGLIANAN NUPUI ATAN A ANPUI A NEI DAWN. Vengchhunga thuziak mite inthlahrung hauh lova in thu ziahte rawn thawh zel turin kan sawm tak meuh meuh a che u. Kan thupui hian tunlai khawvel changkanna thli len ang anga thle kual vel mai mai turin min ti lova, tunlai changkanna thli tleh dan hrethiam a, Pathian leh mihring ngaiha dik leh tha zawnga nun dan thiamna lam min kawhhmuh a tum a ni tih kan hriat a tha awm e. Hetia an awmdun chhung, room an rawn luhtirh atanga an chhuah leh thleng hi minute 15 pawh a tling lo ang, engkim mai kha rang takin a thleng zung zung ni maiin ka hria. Mipa Tih Hur Dan. Nupa inpawlna chungchanga hmeichhe harsatna hi han sawi hmasa ila a tha awm e. Reiek khua-ah hian chawlhkar khat vel kan cham a, Aizawl lam panin kan in ak chhuak leh ta hnak hnak a. “dan” in min inti tluktlan tir thei. Zawn thei khawp an awm loh chuan remchang hnai apiang an pun khawm mai tur a ni. an inhmelhriat takah chuan Club angreng dina intihhlimna. Durtlang Branch YMA pawhin Synod Hospital-ah thisen unit 15 an pe a, petute mipa 12 leh hmeichhia pathum an ni. A hre lo lutuk hi ka nuih a za zawk, chhâng lovin ka nuih tawp ringawt. Hei hian nu leh pa ah pawh chona lian tak a rawn siam thina ni. 18 A hria apiang chuan berâmpute thu sawi chu mak an ti. Kan thlek deuh a, ka hmu chiang thei bawk si lo. "Fate hming hi nu leh pa phuah tur a ni," tih hi ka ngaih dan a ni phawt a. A chanchin mi dang hnena i sawi chuan a thinrim ang a, a bulah mi dang chanchin i sawi i sawi chuan a thin a rim. He Spanish flu hi indopui pakhatna tawp lam nen a innang a, sipai an che chhuak tam si a, hei vanga darh nasa nia hriat a ni a. An zînga pakhat haw tùra a tih zet tawh kha, an zînga pakhat a hrèk ta thung a —a dang pakuate chu buh phur haw tùrin a ti ta. I bialnu duh ngawih ngawihtu tam tak an awm tih hre rawh. Nula thenkhat chuan Sap-ho tih dan an entawn nge Mizo nula saruak thlalak niawm tak pawh hmuh tur a awm ta fo mai hi a tha lem lo hle. Tin, bung leh chang neilo mahse tunkum Krismas hma chu khum laizawl ah mipa hian chetthat zan ka hmu tawh mai mai dawnlo tih pawh ka chiang kher mai. Upa bikcu kum 16 a si ih nunau a si. Mahni ṭawng ngeia mahni hnampuiten an chan film han en hi chu a manhla bik a ni. Sapin bride an tih hi 'mo' ni ngawt lovin, keini chuan monu kan ti a, bridegroom an tih hi 'mo neitu' ni tawh lovin, mopa kan ti leh mai a. kan khawvel chen dan te leh kan hun hman dan te hi kan Kristian nun nen a in milh em tih hi mahni in zawt theuh ila?Thlai te hunawl hman that leh kan ramtan a mi tangkai nih theuh. Lusei chu kan pi leh pute Kawlphai chen laia awm tawh a ni ngai mai a; sawi dan dang danga awm. " A dama in dama, in hlothlawh awl len lai te a nih chuan, Lungleiah kala Hnahthial a mi Bungrua phurh tur, Bawngtuthlawh ken bawk tur" tih alo ni awm a, Pu Manthanga chhiar dan nen khan a in ang vak lo na chungin a inhnaih ve thuak mai, hawrawp thenkhat a theihnghilh tlat vang a ni. zînga nausên mipa lo piang rêng rêng chu Nile Luia paih zêl tûrin thû pê a. Zana i len rei viau chuan a ning che ang a, i len rei loh chuan lenna tur dang i nei a ni a ti leh si ang che. RIMAWI - LALPA FAK NÂN (PART-5) HC Lalramdina. Jasmine Lalrinawmi te an ni. “Mipa dar chu a pharh a, an kawngbawr a zuih a, a fin pawh an fing a ni. ) Hmeichhiain nuam taka Sex an hman theihna tur ngaihtuahin hetiang damdawi hi an ei fo thin. RUIHHLO MIHRING TE HMELMA. Male Voice (Mipa zaiho pawl) hmasa ber - Mission Veng Male Voice, 1957. Ringtu tam tak awm in he Bishop hi an pan ruih ruih hlawm a, thenkhat erawh chuan a thil tih a rawngbawlna hi a mawi lo lam in an ngaihsak a, a thil tih vang hian buaina pawh a lo tawk hial tawh bawk. “A ho lutuk. An nu leh pate khapna pawisa lova midang hmai keusak chang pawh an nei fo nghe nghe a. Aman min chhar a ni ber e!! Bakah kha tih hun lai kha chuan PWD JE te kha chu kan Luck cher cher em. Bernard Stubbs-a chu mipa naupang dang a ang ve lova. Mahni ṭawng ngeia mahni hnampuiten an chan film han en hi chu a manhla bik a ni. Ka nu pawh. When there is love in marriage, there is harmony in home; when there is harmony in the home, there is contentment in the community; when there is contentment in the community there is prosperity in the nation, there is peace in the world- Chinese proverbs. Chutia a pa a han awm thut chu anni paw’n mak an tiin an phur hle a, hlim takin kan inzuichhuak ta kha a ni a. Pathian Biak Inkhawm Hruai: Pathian Biak Inkhawm hruai dan ah hian ‘hei hi a tha ber’ tih tur a awm lova, Inkhawm zawng zawngten tihtak zeta Pathian an pawl theihna tura kaihhruai kha ‘a tha ber’ chu ani mai. Model: Ramrami Khiangte Ka țhiannu nen chuan kan tih dan ngaia Night Club Party a tel tur chuan kan insi. Pawngsual tih rem nan, pawngsualtu mipa til lak sak a rawn rawt teh ngawt nia. Danin a phalna ram a nih miau avangin online porn agent te'n thiam taka an thlem luh nula/tleirawl dangte ang bawkin Lara-i chuan director-te thu an awih dana zira porn film chan a hlawkziate, scene khata dollar 800-4000 (hmeichhia ve ve, mipa leh hmeichhia, a bak chu zep mai ang!) hlawh mai theih a nih dante a hriat chian lehzual hnu chuan kum rei lote sum tuak nana hman a, chhuahsan leh mai. Amaherawhchu, khawpui luhna bulpui ber kulh kawngka pakhat chu an nei theuh va, chu chuan chhunglam kawngkhar leh pawnlam kawngkhar tiin kawngkhar thuah hnih a nei thin (2 Samu. Kan hostel awm na tura kan indah fel hnu chuan chaw te eitur in mess hall lam ah kan han chhuka. Ruihhlo avanga kan ram chhiat zia ngaihtuah hian hetiang ti duh an la awm leh thin hi zawng an chung ava pik dawn em. Chu pa rual chuan i kal dawn nia,” min ti a. A khawpui len dan azirin kulh kawngka an neih zat a inang vek kher lo. A harsatna chu i ngaihdana a len leh tet lam a ni lo va, a khirh leh khirh loh lam a ni lo, a tuartu a tihnat leh tihhrehawm dan kha a pawimawh zawk fo. Mipa thiltih theih dan a dang a, hmeichhe thiltih theih dan a dang bawk a. Durtlang Branch YMA pawhin Synod Hospital-ah thisen unit 15 an pe a, petute mipa 12 leh hmeichhia pathum an ni. Hetah hian kan chawlhna tur tak chu Krista a ni tih tarlan in a awm ta a ni. Tuipui chu an invawrh hlup hlupa a fawn ri hum huma kan thu leh hla thiam ho rêng mai hian an lo chham nasa mai. Mizoram a um hmar tawng thiem ta lo hai khom hi ei unau hai tho anni a. Ti chuan, suangtuahnain thlarau khawvêl i lo thleng ang a, nunna thing. Sarlamkai a ni an lam dan hi. India ram Dan: India ram dan kan en chuan CrPC Section 163-na chuan police officer te'na tharum hmanga mi an dawp a phal hauh lo tih kan hmu a. Kan hmel khal kawl pawl tluk a mawi zo. Hei hian chu thlan a phum chu sarthi a ni tih a tichiang nghal ṭhin" (Mizo Chin Dan Ṭhenkhat 51). An tih dan chu a dik nge dik lo tih enfiah leh chik an tum lem lo. Israel dan ah chuan mi tupawh harsatna leh buaina bik a nei anih lem loh chuan ram tan leh ram venhimnan sipai a kal ngei ngei tur a ni a, hmeichhia te pawh mipa ang tho in an kal tur a ni a, an kal hun chhung erawh chu a tawi deuh a, tin hmeichhia sakhua miten sipai chu sakhuana nen a tih dun harsa an tih chuan an tih tur Shirut Leumi ( Ram tan. Kan ringtu nun puan in hi midang te leh mi chan chhia te mi rethei te misual te leh mi hnuaihnung zawk te len ve theihna turin kan kaih em tih inen in mahni theuh Isua Krista kross-ah chuan i in man nawn leh ang u. Chu pa rual chuan i kal dawn nia,” min ti a. Heng hi tun hunah hian tih ve ngei ngei tura ngaih tur a ni lo vang, a hunlai mite nun phung a ni miau va. Khua a thim chu a ni ta mai si a, "Hei heta hi ka thianpa chu a lo dah a," tiin a ruang chu an han la a. The Daily Colonist (1957-11-19) - PDF Free Download. Tin, damlo te awm dan hmang hi malaria nen hian a inang hle a. Hmeichhia chauh kan lawm bik lo. Tuipui fawn hlup hlup mai chu Hringnun nen tehkhin a ni fo a, lawng ang maia duh lohna hmun thlenga len kâwi kan nihzia te pawh an sawi thin. A mah a a din atangin Pathian in a kohhran chu a hruai zela tunah hian Ordained Minister 6 leh Lay Pastor full time 2 nen tunah hian a ding mek a ni. Ziah zawm hun. Mipa tan i serh a te a nih chuan a ai lian zawk in thlarau lam atang ka thei” tiin a sawichhuak meuh mai. KA VEIZAWNG - 2 ( Tunlai khawvel leh ṭhalaite )-H. Ka room ah chuan ka lut nghal vat a,ka inthlak nghal zung zung a,zan danga ka tih dan ziah thin angin ka computer hma ah chuan ka thut leh vat a,zanina ka hun tawn nen hian a in mil zia hria in Carpenters hla Top of the world ngei mai chu ka ngaithla nghal vang vang a. f crews from all%. Zo saw zei na tih deuh. Chu pa rual chuan i kal dawn nia,” min ti a. Rorêltute pawh chutiang taka ‘Pathian ruat’ an ni tih mipui te’n an pawm theih nán inenfiah fo kan ngái ve bawk. In dan thiam lo zu ruih hmang (heavy drinker, drunkard) te erawh van ram kai lo tur List-ah an tel - I Kor 6:10). Len chhuahpui atan min rawn sawm. Thisen nei lo tih hriat tak hian a dang bul mai leh nghal, Tin, thli lum deuh hep hup a rawn thaw vur vur bawk a, thliah lah chuan ruang tawih rim a nam ang vung vung a. Hei hian nu leh pa ah pawh chona lian tak a rawn siam thina ni. Chu pa chuan Cheng 10000 pawn sawn kan thlak treuh thei dawn a nih chu. Hmeichhia chauh kan lawm bik lo. Pawl dan bawhchhia an awm a leiah, hla tha leh hlimawm a chhuah phah thung a, dan a lo bawh chhe lo ang tih pawh a hlauhawm zawk hial ta mai. Awlan Silai: Thangchhuahpuan: Seki Khuang. Model: Ramrami Khiangte Ka țhiannu nen chuan kan tih dan ngaia Night Club Party a tel tur chuan kan insi. MANGPUAN: Hei hi hriat dan a inang lo khawp mai a. Sual hi kan rilru ah a awm reng a, thlarau thiang hlim kan vulh len telh telh chuan sualna hi a te ve tial tial a ni. Hei hian chu thlan a phum chu sarthi a ni tih a tichiang nghal ṭhin" (Mizo Chin Dan Ṭhenkhat 51). Sex Education kan mamawh kan tih rual hian mipui tam zawk chuan kan hip thiam tak tak meuh rih lo. This banner text can have markup. 3) Fate an lo len hmain i enkawl dan tur uluk takin ngaihtuah thin ang che. Pahnihna chu hmeichhia leh mipa tel lovin, chutianga siam chu Adama kha a ni. June 20, Inrinni khan Ramhlun North Branch YMA chuan Endala Middle School-ah thisen pek rûnpui an huaihawt a, Aizawl Civil Hospital tan mipa 150 leh hmeichhia 31-te'n thisen unit 181 an pe. Typical Saggittarian te hi mi hlim thei an ni tlangpuia, mahse an huat zawng tak thu an dawn fuh chuan khawnvartui a mei alh tih mih tum ang maiin an vung hluai thin. Mipa hi hmeihhia aiin an tha tih emaw, hmeichhia hi mipa aiin an tha lo tih emaw ngaihdan neih ngawt ai chuan, Pathian thilpek dawng leh a tlin an awm chuan hmeichhia an nih avang ngawta an thlen theih loh chin siam ngawt hi justice a ni thei em tih hi ngaihtuah ngun deuh chu a hun ta niin a lang. ) active deuh tan chuan tih fuh chang phei chuan chawlhkar tin deuh thaw zaipawl hla zir tur a awm thin a ni. Arsenal chuan Covid-19 len hnua Premier League match pahnih an khelh tawhah point an la sual chhuak lo, champion lai Manchester City laka an tlawm hnuah table mawng lama talbuai lai Brighton mualah 2-1 in an tlawm. f crews from all%. Hlasak tla kawl pawl hnakin kan thiam deuh lo saw. ἔσονται δύο (UBS): there will be two/mi pahnih an awm ang – P 75) c B D05 L019 Q 124 579 1071. Mizoram Doordarshan-a chanchin. 16000 a rak cawi i Cui nih a leiba cu a rak hal peng. Mipa Mipatna Tehfung Dik (A Len leh Tet,A Tawi leh Sei A Pawimawh Lo) 27/04/2011 02:06 Mipa tleirawl tam tak leh nupui nei tawh pa tam tak chuan an zang len leh sei-zawngah an buai hle a, an zangin kawppuite lungawina a thlen zo lo ang tih an hlauthawng a, pa lo riau anga inngaihna te hial an nei thin a ni. Chhûngkaw pakhat erawh chuan an fapa lo piang chu chhanhim dân an hre hlauh mai a. 9366560038. Khawvel a changkang zel a, thiamna leh finna te a sang zel a. ÿú'ÄÌí ^@Ú : +Gáƒ0ðð à\ÞÌ,€; [ƒuP›ÀÀ fÏÚ ÌÀÍ ¢ŸâË Û‹ þ Î CÓÿðåÂà  | ƒ ¿ÿåq' ° ¤8RŸÿù €Aƒ. Nang hmeichhia, i harsatna tawh te i hmachhawn dan hi ka ngaisang a ni. Mizoram pum huapin kan khua hi signal (Eng hmanga inbiak) ah hmasa ber kan lo ni reng mai. Thenkhat chuan an han sawi a, ngaih loh lamah an lo ngai nghal mai bawk a. Kan thil tih leh kan awm dan tam ber hi duhthlanna kan siam a\anga lo awm a ni fo \hin a ni. Phone a khawih nasat lutuk vangin khawi kawng lam nge a zawh a engtin nge a awm tih pawh a ngaihtuah lo. San Francisco State-a Sex lama sumdawngte chuan Social Networking site te hi an hman tangkai em avangin sawrkar lu a hai hle a, hetiang hmâng sualtute hremna dan pawh passed a ni tawh nghê nghê. Luthera’n hmeichhe chungchang a sawi zinga kan hriat lar pakhat chu, ‘Hmeichheho chu nu ber an nihna a\angin han dahsawn teh u, engahmah an chhawr tlâk tawh lo vang,” tih hi a ni. Dan anga inneih pawn awmzia a nei tawh lo. Kohhran Committe-ah thlen turin an rel. An hawhaw leh chiam a. Mizo hmeichhe dinhmun te leh thu leh hlaa mizote hmasawn dante a ni a. Ka chhungte ho chu an la mutui dawn chauh emaw tih tur hian an la reh diak a, hmai pawh phih lovin phur em em hian ka bike chahbi fridge chunga ka dah chu ka la a. MIZO |AWNG HMAN DÀN DIK ( Kohhran huang chhûngah) -Ellis H. Mizo Bible lehlin hmasa lamah hian Zephania, tih a ni a. Zaipawl chi hrang hrang pawh kan ngah na rawh-Kohhran zaipawl, bial zaipawl, central choir, Synod Choir, BCM choir, YMA zaipawl, Sub. A pawimawh ka tih ber chu harsatna eng pawh lo tawk ila kan hmachhawn dan hi nia pawimawh ka tih chu. Mipa chuan hnar seipui an neih avangin hmeichhia aia chungnunga inngaihna an nei a. Section 3 te leh YMA Chhangte inelna hrang hrang buatsaih hmanga hman a ni leh dawn ta niin a lang a. ''Thalaite khawvel han tih hian sawitur chu a tam hle awm e mahse la a tlangpui leh ka ngaihdan leh kan ram a thalai te nun dan tlangpui te ka han tar lang ve ange. NUPA NUN: HMEICHHIAIN NUAM AN TIDER NASA. Growing relationships set the scene for deep discussions and life change. 93-a thui a ni a, formation. An tih peih miah loh hnam incheina ni chu an hmeichhiate tân an tukluih ve kherin. 'Pumah hmeichhia an lal a, Tuikhurah mipa an lal' tih a ni thin. Methodist Church, Letpanchaung District hi kum 1995 khan Tahan District atangin a in dang a. Alo luh dan leh min zirtir dan dik fumfe silo tak hmangin zirtir kan ni a, Pathian thu chuan, "a rahah in hre mai ang" a tih ang khan, he zirtirna dik fumfe lo tak, a rampum huapa buaipui tham hat hi a mak lem lo, kristian ten, " Isua lo ring ve tawh ru" tih leh "Zu lo nghei tawh ru, sual a ni" tih hi tlangkhat, nu hmun, pa hmun. Kum 8 anihin Thlangdar-in a mit a zunkhum avangin a mit hi a del ta a ni. ÿú’ÄÌí ^@Ú : +Gáƒ0ðð à\ÞÌ,€; [ƒuP›ÀÀ fÏÚ ÌÀÍ ¢ŸâË Û‹ þ Î CÓÿðåÂà  | ƒ ¿ÿåq’ ° ¤8RŸÿù €Aƒ. Soi học Bài học Chủ nhật: Helen – Thảm họa chân dài 25. Pachuau-29092008 0224 PM AV Kohhran huang chhûngah hian awngkam chheh dik loh palh a awm chuan thil pawi tak a ni thei, a chhan chu Mizote kan inpàwl khâwmna hun / hmun tam ber a nih vàng a ni. Ringtu tam tak awm in he Bishop hi an pan ruih ruih hlawm a, thenkhat erawh chuan a thil tih a rawngbawlna hi a mawi lo lam in an ngaihsak a, a thil tih vang hian buaina pawh a lo tawk hial tawh bawk. RIMAWI - LALPA FAK NÂN (PART-5) HC Lalramdina. Mipa dik tak chuan hmeichhe tap a thlem bang thei tur a ni zawk. An hamthatna tur dawn theih an beisei a. Lusei chu kan pi leh pute Kawlphai chen laia awm tawh a ni ngai mai a; sawi dan dang danga awm. Sex Education kan mamawh kan tih rual hian mipui tam zawk chuan kan hip thiam tak tak meuh rih lo. Sawithanga (L) nutapa hi a ni a, kum 1935 khan Boys ME School. Mangpuan pawh hi thangchhuah puan a ni. Pawl dan bawhchhia an awm a leiah, hla tha leh hlimawm a chhuah phah thung a, dan a lo bawh chhe lo ang tih pawh a hlauhawm zawk hial ta mai. Mipa hi hmeihhia aiin an tha tih emaw, hmeichhia hi mipa aiin an tha lo tih emaw ngaihdan neih ngawt ai chuan, Pathian thilpek dawng leh a tlin an awm chuan hmeichhia an nih avang ngawta an thlen theih loh chin siam ngawt hi justice a ni thei em tih hi ngaihtuah ngun deuh chu a hun ta niin a lang. Kan theihtâwpin Nausên lo piang chu kan thinlung zawng zawngin kan làwm ang a, Amah kan fak zâwk tùr alawm. The pass is open most part of the year. Sapin bride an tih hi 'mo' ni ngawt lovin, keini chuan monu kan ti a, bridegroom an tih hi 'mo neitu' ni tawh lovin, mopa kan ti leh mai a. Kohhran huang pawn, hmeichhia leh mipa tihtur thliar lohna ah phei chuan hmeichhia te hian sang tak tak an chelh nual tawh a, a hranpaa hmeichhe dinhmun hi chawisan ngai chuang miahlo in a tha leh tling te chu tumah dal phak lo in dinhmun sang tak, mipa tam tak te pawh in an thlen phak loh tur dinhmun an luah mek a ni, ‘Kan pi’ tih tawngkam. "It's my life" tih thutawi te hian ken tel tam tak a nei a, a hman hun leh hman dan a zirin, 'ka nun a nia, ka duhdanin ka hmang ang, i lo sawi ve tur a awm nek love' tih pawh zuk keng tel thei daih a! Chuvang tak te pawh chu a ni mahna mitin mai hian ngaimawh ni awm angin kan lang a, tunlai thalai te sawiselna atan tak kan hmang bawk. Mipa Zun In. Nau neih dan sawi ila: Hman lai chuan Nurse te an la awm lova, nu zingah hian nau chhar thiam an awm ve thin a. Khawvelah hian nangmah chauh kha mipa i ni lo. Chutia puk chhung an fan lai chuan chu mipa naupang chu a tawlh thlu ta a, “Aihahhh” tiin a au vak mai a. Rina lo awmna dil hmawr zum lai takah chuan an ding khawm leh ṭhap a. "In nung ang, Pathian ka tih si a …in thi dâwn lo nia (42:18-20)" tih tawngkam Josefa'n a hmang —Pathian tih mi kamchhuak malsàwm biahthu ngaihnobei a ni! Tawnglettute lah chuan an let ve zaih zaih a. Zaipawl chi hrang hrang pawh kan ngah na rawh-Kohhran zaipawl, bial zaipawl, central choir, Synod Choir, BCM choir, YMA zaipawl, Sub. Biaksiama Bible leh Science Vol-I \\um thum tlawng a hahum dum dum hnu khân Science Vision hmasaah kan han chiap khum ve chauh kha | Find, read and cite all the research. Tih rilruk lai takin, Nu ber chu vawkchaw pe zo tih hriat takin, vawk rim nam rum rum chunga rawn lutin “ I va haw har ve, ka night dawn a ka hmanhmawh riau ania, zanah mama te hi an homework lo tih chhunzawm pui ang che” an tih chhunzawm nghal parh a, a hnung lam atanginkan en zui a, a tum a tawi tarhin, a nulat lai in tlemin alo chum ta. Chutia rilru hrehawm taka ka indawm kun reng lai chuan ka thinlungah thu pakhat a lo lang a, “Pathian hnenah lawmthu I sawi dawn nange?” tih hi. A fa le pahnih nih cun ka pa kan tih tuk, atu hnu cu kan lut ti lai lo tiah anti. Sorkar an dawr dan chu: Ram dang mi leh hnam dang kan ni lo. Mizoram pum huapin kan khua hi signal (Eng hmanga inbiak) ah hmasa ber kan lo ni reng mai. Vanlalruata, 5. Chu pa rual chuan i kal dawn nia,” min ti a. Baibing Love apply ve lo tûrin ka thiante zawng zawng kha fîmkhur hle ang che u. Bucket te,pawnchhia, surf, shampoo, brush leh hmanraw chikim nen ka bike dahna lam chu ka pan zui nghal bawk a. Hei hi India ram tih dan phung nen chuan a inhlat hle a ni. He Spanish flu hi indopui pakhatna tawp lam nen a innang a, sipai an che chhuak tam si a, hei vanga darh nasa nia hriat a ni a. zo tawh a nih avang leh hmeichhia chu thil ngaihtuah kilkhãwr peih tak an nih avangin ka hrethiam tho. A nih loh vêk leh an thutthlengsei dup nuam bik lo takah chuan a nuam lo tih pawh hre lovin kan thu ngawi reng ang a, a kut zum no chik chekte chu duhthawh takin ka khalh sak neuh neuh dawn a ni. Nupa inpawlna chungchanga hmeichhe harsatna hi han sawi hmasa ila a tha awm e. S60v2 (N70, N72, 6680, 6681, 3230etc. Kan milar te zingah pawh hetiang hi an awm zu nia. Chu chu ka ngai pawimawh lova, a pawimawh ka ti hek lo. com ah kum 2006 a saptawng a post ka haichhuak a, ka duh lutuk a duh dan dan in ka her kual a, ka rawn chhuanglum leh mai mai a ni e. MR an lâk hian an hnathawh tur atana thiamna neih ngei ngei tur, Essential Qualifications ngaih pawimawh loh chang an nei ṭhin a. Chumi lai tak chuan Muana a lo thleng a. Methodist Church, Letpanchaung District hi kum 1995 khan Tahan District atangin a in dang a. June 20, Inrinni khan Ramhlun North Branch YMA chuan Endala Middle School-ah thisen pek rûnpui an huaihawt a, Aizawl Civil Hospital tan mipa 150 leh hmeichhia 31-te'n thisen unit 181 an pe. Chumi rual vel vek chuan hetah kan ţhenrual, kan member-te chhungkaw thum bawkin a inzâwn deuh zatin chhiattawk an lo awm leh a, lungduh, thisen zawmpui, hmangaihte chânin dan rual loh thihna kutvawt chuan. Mahse, kum eng emaw zah a vei leh hnuin Investigator te chuan a tira an lo hmuh hmaih, pawi khawihna thlenna hmuna thla an lak ah chuan thil hmuh an nei thar ta. dar tui ang kan luang ral tur hi! Tun hnaiah a zâwn deuh zatin khualkhaw hlaa kan laichin unau 3 in mual min liamsan thu kan lo hria a. Mipa changkang awm tak tak zingah pawh hrenpereng kaih an la tam em em mai a ni. Beng teh: A pahnihna chu mipa a nih theih dan tur kawng dang min sawi hmuh leh ta. Durtlang Branch YMA pawhin Synod Hospital-ah thisen unit 15 an pe a, petute mipa 12 leh hmeichhia pathum an ni. 6:2 & 4 thu-a "Pathian Fapa-te" tih leh "Milian-ho" tih te hi Genesis Bung 4 & 5 bâkah, Bible Bu dang (OT & NT)-a a inziah dân te, Israel History leh Kohhran Inkhawmpui Thurêlte thlenga Enkual a, Khaikhin (Compare & Contrast) vek hnu-a ngaihdân siam a him ber ang tih hi mipangngai tân chuan a chiang hle. Rukruka chhungkaw din hi a nghet duh lo tih hriat a tha. Chakna zualpui erawh a phuhru ve lutuk. Mipa Mipatna Tehfung Dik (A Len leh Tet,A Tawi leh Sei A Pawimawh Lo) 27/04/2011 02:06 Mipa tleirawl tam tak leh nupui nei tawh pa tam tak chuan an zang len leh sei-zawngah an buai hle a, an zangin kawppuite lungawina a thlen zo lo ang tih an hlauthawng a, pa lo riau anga inngaihna te hial an nei thin a ni. Eng pawh ti dawn ula dan te hi hriatchian tluk a awm lo nia. Mizo zingah pawh a zai duhtu leh zaithiam titu an tam hle a ni. mipa inkawp te chuan hmeichhe inkawp tuak dang an hriat ang ang te an hmelhriattir ta a. Pu Rova hian ro a nei tlêm khawp mai tih chauh ka sawi rih mai ang e. zo tawh a nih avang leh hmeichhia chu thil ngaihtuah kilkhãwr peih tak an nih avangin ka hrethiam tho. A buatsaihtute pawhin mipuite ngaihtuahna lak pen dan an thiam telh telh a; mipuite sms vote an dah pawimawh tulh tulh a, chuchuan entu leh ngaihventu a ngah phah tulh tulh. Thil tih laklawh laia ralbang chi an ni lova, midangte tanpuina an duh lo bawk. Kohhran chuan zàwlnei hnà chhunzawmin kan ram tán theih tâwpin \awng\âina nên \an kan la zêl ang. Hei vang hian inngaizawngte tan inkawm dan tawk thiam a ngai a, mahni thianghlimna hloh thak khawpa inneih hmaa khawsak hian hlimna tluantling thlen aiin inchhirna a thlen fova, ser nung, dam chhung daih neihna a ni. A! Eng pawh ni se Sap hovin ‘Innei’ tih tawngkam an lo then hran dan atang hian inneih awmzia i han zir ho phawt mai teh. Chang 171RANVULH SATHANGA AWK 1) Thang kamna awm r eng rama mi thang kamah r anvulh awk palh sela, lei a kuai lo. Ka bih zel a, bathroom tlangban a bra ka zar chu lain a hnim a, kut lehlamin a zang a hrawt mual mual a. 1955 a rawn inherchhuah meuh chuan Del Martin leh Phyllis Lyon te chu kum thum lai inrem takin an lo cheng dun tawh a. Rina lo awmna dil hmawr zum lai takah chuan an ding khawm leh ṭhap a. Kan theihtâwpin Nausên lo piang chu kan thinlung zawng zawngin kan làwm ang a, Amah kan fak zâwk tùr alawm. Ka unaupa tih lemah, ka cousin a ni a. ISUA NEN - CHHUNGKUA-AH (He Sermon hi Kumthar Program, New Siaha, ECM Local Church, Dt. A nihna a ngai reng a, sual a ni reng tho a ni. A! Eng pawh ni se Sap hovin ‘Innei’ tih tawngkam an lo then hran dan atang hian inneih awmzia i han zir ho phawt mai teh. Sex story reng2 a ziak tu hming tih lan zel ani ang Tin page siamtu hi mipa ka nia. A hlimhlawp záwng leh a interek hrang zawnga hman chu a nih dàn tùr pawh a ni lo hrim hrim. ZORAM TODAY| 18th April Aizawl: April ni 13 khan TATA Memorial Hospital-a inenkawl mek Mizo damlo chu COVID-19 a vei tih hmuhchhuah a nih tak avangin Brihanmumbai Municipal Corporation hmalaknain health lama thawktuten a vei hmuhchhuah tak awmna Mizoram House dormitory-a awmte leh Cancer vei midangte nasopharyngeal swab sample 20 test turin an la a. ka blog tlawmte i lo tlawh ve avangin. Mahse Lehlin Thar (CL Re-edited) lamah hian ka duh dan ang tak, ZEFANIA tih hi a lo awm khiau mai a. Tui len nasat dan tur chu kan mitthla thiam ve riai ruai chauh a ni. Monday, March 07, 2016 Jedidvena No. Mizote hi kawng hrang hranga chak taka hma kan sâwn rualin film lamah pawh hma kan sâwn hle mai. In dan thiam lo zu ruih hmang (heavy drinker, drunkard) te erawh van ram kai lo tur List-ah an tel - I Kor 6:10). Mipa Mipatna Tehfung Dik (A Len leh Tet,A Tawi leh Sei A Pawimawh Lo) 27/04/2011 02:06 Mipa tleirawl tam tak leh nupui nei tawh pa tam tak chuan an zang len leh sei-zawngah an buai hle a, an zangin kawppuite lungawina a thlen zo lo ang tih an hlauthawng a, pa lo riau anga inngaihna te hial an nei thin a ni. Myanmar, Kalay Myo, Tahan 'B' Group Bazar thlanga Elim Independent Church of Myanmar (Elim I. Tlêma a lo len deuh hnû chuan, mî tûten emaw an hmuhsak ang tih an hlâu a. Mi rilru tina miah lova na taka sual dem dan a thiam a. Chumi lai tak chuan Muana a lo thleng a. Hei tak hi nu leh pa thenkhat ten kan hre thiamlo thin a, kan fa puitlin zir mek te rilru kan hliam palh ang tih hlau chunga nun kawngdik kawhhmuh tum a kan fate kan enkawl a pawimawh khawp mai. An tih dan chu a dik nge dik lo tih enfiah leh chik an tum lem lo. Tunah kan inthen tiin ka lakah beisei neiin min rawn pana, in intihthiam loh chhan chu ka hre lo. Kan indep ve vak vak a. û ì £ I©f C*×±ƒ [email protected]. Hming hriat loh koh dan ten kan ko a, chet pawh a che eih lo!. Amaherawhchu, a ran len dan azirin thang kamtu chuan ran neitu hnenah zangnadawmna an pe thin. I chhas chu kawp suh, a ni pawhin kawpna tur che a hmu ve tho tih hre rawh. Tun tumah hian khang ka'n thu chhiar tawh hrang hrang leh thiante thurawn leh titi hrang hrang bawl khawmin i han kur nguai nguai teh ang. Male Voice (Mipa zaiho pawl) hmasa ber - Mission Veng Male Voice, 1957. A hmin cu Senhri Par a si ih High School a kai rero lai. Tin Pathianin mipa leh hmeichhia a siam danah mipa thiltih theih dan leh hmeichhe thiltih theih dan a in ang lova. Chumi rual vel vek chuan hetah kan ţhenrual, kan member-te chhungkaw thum bawkin a inzâwn deuh zatin chhiattawk an lo awm leh a, lungduh, thisen zawmpui, hmangaihte chânin dan rual loh thihna kutvawt chuan. Chutia rilru hrehawm taka ka indawm kun reng lai chuan ka thinlungah thu pakhat a lo lang a, “Pathian hnenah lawmthu I sawi dawn nange?” tih hi. The pass is open most part of the year. Aw! A va‟n buaithlak thin tak em kan khawvel hi chu. An nu leh pate khapna pawisa lova midang hmai keusak chang pawh an nei fo nghe nghe a. Durtlang Branch YMA pawhin Synod Hospital-ah thisen unit 15 an pe a, petute mipa 12 leh hmeichhia pathum an ni. An zînga pakhat haw tùra a tih zet tawh kha, an zînga pakhat a hrèk ta thung a —a dang pakuate chu buh phur haw tùrin a ti ta. Mi thenkhat ka kawm kualte chu eng vanga Pathian awm ring lo nge an nih tih te leh eng vanga hetiang rilru hi pu ta nge an nih tih te ka zawt a, Agnostic nia inchhal pakhatin min chhan dan chu, "Thenkhat hi chu an mimal thil tawn fuh theih loh vangtein Pathian an dem phawt a, a hnuah chuan a awm lo a nih dawn hi tih rilru an pu chho a. ka ngaihtuah mai mai thin a. A kang ral ti tih vek a ni. Kram Infracon hian Baktawng aṭanga Keiṭum inkar kawng laih zau leh siam hna an thawk dawn a; an thawh tur chin hi km. Nau Neih Dan. Dik tak chuan an vai ngaihzawng te hian sum te, lir thei te an lo nei zawk a, duh duh na ah an len pui thei a, Hotel changkang tak tak ah te an 'treat' a, an duh leh lawm zawng an lei sak zung zung thei a, mizo. -te'n an thawh dan a enfiah a, theihtawp chhuaha chak zawka hma la zel turin a chah. Saum ei tur chuan a umna tur a bur neih a ngaia, a burin operation chi hrang hrang a paltlang hnuah a um tur sa a ngai leh a. Mipa leh hmeichhia hi kan taksa awm dan a dang tih kan hre theuh e. Index of /nowir/wtuds Name Last modified Size Description : Parent Directory - 1-mon-how-many-kg: 2018-05-05 19:16. The Daily Colonist (1926-10-06) - PDF Free Download. A nih ang taka dan hmang thiam apiangin dan hi hnawk an ti lo va, anmahni nun zalenna a ni tih an hria a; nun hahdam nan leh nun nawm nan an hmang zawk thin. Myanmar, Kalay Myo, Tahan 'B' Group Bazar thlanga Elim Independent Church of Myanmar (Elim I. Lo kal r’u,” tih pahin Rina chuan a ṭhiante chu thlang lamah a tlansan a. Mipa ho chuan tui in cheng nghal deuh vek anga, a hmuh laiin tui chu i cheng tur a ni a, a rin ngam turin i cheng thiam a ni tih lantir la, 'Mihur tuihleuh' taksa dang pil veka mawng tih lan zeuh zeuh ang chi kha chu ti tel kher lo la. Tlai ni tla tur “chamrih la tlaitla engmawi no ruai” tia ui em ema auh lawm lawm ngai khawp chu a mawi ngiang a niang chu. Mahse,in biak hun tak ngial pawh kan neih loh avang chuan ka kalsan ta zawk nge,amah khan min kalsan tih pawh hre lovin mit khap kar lovah ka hmu tawh lova. An tih dan chu a dik nge dik lo tih enfiah leh chik an tum lem lo. Male Voice (Mipa zaiho pawl) hmasa ber - Mission Veng Male Voice, 1957. Mihring dam hun chung a kawng emkima a that lai hun a nih avangin hmel, thluak, chakna leh thildangah kan that lai leh kan chak vanglai a ni a, chumi hun chu tleirawl lai hian kan hmang tan a ni. An sangha zawrh chu an rin aiin hralh a kallo a, an laklawh deuh tak avang chuan an thian dun chuan mipa ho rualin chhungte rual a zanriah ei hman lo ta sa sa tin vengthlang lam ah zuar chhunzawm turin an. Mizoram a um hmar tawng thiem ta lo hai khom hi ei unau hai tho anni a. “I liam tur maw lo ngui zo ta” tiin a thunawn a khar nghe nghe a. Jasmine Lalrinawmi te an ni. A lamp can never light another lamp unless it continues to burn its own flame. M) Biakin a an Office chu, January 25, 2017 (3:30 PM) bawr vela kang a ni a. Thil sual tam tak ka ti a, a ṭhen chu siamṭhat theih tawh loh te an ni. Zankhat chu kan chau deuh bawk nen an rawn kal hun nghak lovin zan dar 9 velah kan lo muhil vek a. West Phaileng Bial huamchhungah hian veng hrang hrang a awma, khawdanga veng leh kawtthler hming atana hman lar loh tak tak a awm nual mai. A bik takin, mipa hian thil thar leh tih dan thar hi a lawm em em thin a, chu chu hmeichhia zawkin a hriat tlat a tha a, thawmhnaw thar emaw, inchei dan thar emawa mipa chu engtin tin emawa a hip thiam a pawimawh. Mahse Lehlin Thar (CL Re-edited) lamah hian ka duh dan ang tak, ZEFANIA tih hi a lo awm khiau mai a. VENGLAI Award : VENGLAI Award kumhlui thlahzana kan siam \hin hi kum tir lam a\angin buaipui in, VENGLAI Editorial Board ten mawh an phur ang. Chu pa rual chuan i kal dawn nia,” min ti a. Kram Infracon hian Baktawng aṭanga Keiṭum inkar kawng laih zau leh siam hna an thawk dawn a; an thawh tur chin hi km. EDITORIAL BOARD Chairman. A lo din tan dan : Kum 1957 leh 1958 kum tir khan mi thahnem ngaiten K. A ṭhen chuan puandumah, a sen leh a ngo an kar thlak a, chutah chuan zung hnih beng zelah a sen leh a var an rawlh chhuak leh vek a ni an ti a. Mipa Mipatna Tehfung Dik (A Len leh Tet,A Tawi leh Sei A Pawimawh Lo) 27/04/2011 02:06 Mipa tleirawl tam tak leh nupui nei tawh pa tam tak chuan an zang len leh sei-zawngah an buai hle a, an zangin kawppuite lungawina a thlen zo lo ang tih an hlauthawng a, pa lo riau anga inngaihna te hial an nei thin a ni. An tih peih miah loh hnam incheina ni chu an hmeichhiate tân an tukluih ve kherin. A tang ih kan ret mi video pakhat sawn khi chin fala a si ih pakhat deuh khi cu kawl fala a si. cowboy no gun :) *thinlung chhungril damna thuruk*. Inpâwng huatna chu eng nge ni? Chu chu khawvêl puma mite tawh mi mal harsatna a ni a. Sual hi kan rilru ah a awm reng a, thlarau thiang hlim kan vulh len telh telh chuan sualna hi a te ve tial tial a ni. Tin, damlo te awm dan hmang hi malaria nen hian a inang hle a. Mipa thiltih theih dan a dang a, hmeichhe thiltih theih dan a dang bawk a. Biaksiama Bible leh Science Vol-I \\um thum tlawng a hahum dum dum hnu khân Science Vision hmasaah kan han chiap khum ve chauh kha | Find, read and cite all the research. Nu ber chu thil dang tiin buai hle mah se an hnial ngai lova, mipa chu an che ngai lo a ni' an ti. Arsenal chuan Covid-19 len hnua Premier League match pahnih an khelh tawhah point an la sual chhuak lo, champion lai Manchester City laka an tlawm hnuah table mawng lama talbuai lai Brighton mualah 2-1 in an tlawm. Pawl dan bawhchhia an awm a leiah, hla tha leh hlimawm a chhuah phah thung a, dan a lo bawh chhe lo ang tih pawh a hlauhawm zawk hial ta mai. NUPA NUN: HMEICHHIAIN NUAM AN TIDER NASA. Monday, September 20, 2010 State dang leh ram danga thiltha thleng mekte hi kan ramah hian thleng ve se tih rilru pu hi. Pu Sailovi’n ti a chhiar ziah hi sim se la. Hmeichhia leh mipa inhmangaihna tih vel hi ka hre thuk teh chuk lo. A! Eng pawh ni se Sap hovin ‘Innei’ tih tawngkam an lo then hran dan atang hian inneih awmzia i han zir ho phawt mai teh. Mizote mizona Identity leh literature chu dimdawina awm miah lovin an nghaisa sik-sawi chhe vek ang tih a hlauhthawnawm ta. In dan thiam lo zu ruih hmang (heavy drinker, drunkard) te erawh van ram kai lo tur List-ah an tel - I Kor 6:10). Tâwk tih nei ngai lo an awm: 16 Thlân, chhûl ching, Tui khawpkham lo leichâr leh 'A tâwk ta e,' ti ngai lo mei. Hmuhtheihin Hmangaihna mipahnih kar a lo tiak chho, Nitina inrintawnnaMipa Mipatna Tehfung Dik (A Len leh Tet,A Tawi leh Sei A Pawimawh Lo) 27/04/2011 02:06 Mipa tleirawl tam tak leh nupui nei tawh pa tam tak chuan an zang len leh sei-zawngah an buai hle a, an zangin kawppuite lungawina a thlen zo lo ang tih an hlauthawng a, pa lo riau anga. Ka hnathawh chu chawl rihin ka bul a thingbuk hlim ah chuan ka thu thlandai ta rih a. Ka thil tih dan chu ka chunga thleng tûrah ka han ruat chhin a, ka duh loh leh huat zawng tak chu a ni nameuh mai. Kan thlek deuh a, ka hmu chiang thei bawk si lo. (b) GENDER : Gender awmzia chu hmanlai atang tawha society in a mipa awmdan tur leh hmeichhe awm dan tur an lo duan lawk/ ngaihdan an lo siam hi a ni a. A bik takin, mipa hian thil thar leh tih dan thar hi a lawm em em thin a, chu chu hmeichhia zawkin a hriat tlat a tha a, thawmhnaw thar emaw, inchei dan thar emawa mipa chu engtin tin emawa a hip thiam a pawimawh. 1:12 Kei, thuhriltu hi Jerusalema Israel-te lal ka ni tawh. Chakna zualpui erawh a phuhru ve lutuk. Hmeichhia pawhin hnar an neih 68 NAUPANG ENKAWL DAN loh vanga insitna an nei thung a. Mihring-te hi mi chi hnih - an sex (serh , chi, chi-ai) azirin mipa (male) leh hmeichhia (female) ti a then an ni. “Nula, a chhan engnge,” ka tih chuan, “Tunlai nula te lakah hian hurna hri a leng mek a, a then an in zuar a, a then chu inzuar anga lang duh silovin, an Mobile-ah biaka, inbiakrem pui hnuah hmun intiamin an kawp theih a, chung ho chu an vengah chuan Nula pangngai ang takin an lang tlat a, an nun ruk dan leh an awmdan chu inang lo tak ani. Mipa zia hi ka la hriatchian loh avangin min iai leh mai si ang tih ka hlau ru tlat alawm,” a ti a. Thil lawmawm tak a ni. This banner text can have markup. Mipa serh len leh len lohin kawngro a su miah lo bawk. In mi duhsakna azarah kum thum lai chu kalo en kawl ve dawn ta reng mai,min duh saka min tlawh thin tute in chungah ka lawm tak zet a ni tih hi min hriat sak ula, tin min. (ét áwt hiân!) 16. Mahse, chu thil thlengin khup a tih zawi theih dan te, a mak a mak a thahrui a tihbo theih dan chu ka lo la hrethiam lo a ni!! Reilote chhung a hmui leh ka hmui chuktuah a min ngaihzia thu min fah hnu pawh chuan ka la chhang thei mai lo. Valzotea hla phuah 'Hellai Di' hi keini thangthar leh zual te chuan Joseph Zaihmingthanga sak bak kha kan tuipui ve hman lo a. palai lokal tur pawh thahnem ngai lehzual turin kan insawm e. Mipa chuan eng anga rei pawh tlin se hmeichhia chuan a thleng thei chuang lo. Johny Zonunmawia ( thla 11 mi niin a boral hlauh). Mahse, tuna a zauhna tur nen hian chuan mipui tam zwk a len theih a beisei awm a. Heng chhui dan hi belhchian an dawl lo em em a ni. ka blog tlawmte i lo tlawh ve avangin. ‘Lusei’ tia hnam khata intel khawmin Sorkar an dawr a. Nu beng sei zawng teh lam a ni. Durtlang Branch YMA pawhin Synod Hospital-ah thisen unit 15 an pe a, petute mipa 12 leh hmeichhia pathum an ni. An hamthatna tur dawn theih an beisei a. com ah kum 2006 a saptawng a post ka haichhuak a, ka duh lutuk a duh dan dan in ka her kual a, ka rawn chhuanglum leh mai mai a ni e. Zana i len rei viau chuan a ning che ang a, i len rei loh chuan lenna tur dang i nei a ni a ti leh si ang che. Mihring nun hi complicated tak a ni a, kal khat lutuka mi a kal chuan a famkim loh dan a nasa uchuak bik thin. A tul chuan daktorte pawh rawn a tha. Build relationships in small groups. Hmeichhia leh mipa inhmangaihna tih vel hi ka hre thuk teh chuk lo. Falam hovin ‘Duham chu malte ngahnak’ an lo tih hi a dik hle mai. He thu hian in thliar hranna, mahni chi ang zel awm hranna a hrilhfiah a. Mathana(Tuarpuii) hi ka thiantha a ni a,amah hi ruihtheih thil ti lo, taima tak a ni a. Kawl fala dance hi a zei maw kan zoh hmaisa ding aw. He Spanish flu hi indopui pakhatna tawp lam nen a innang a, sipai an che chhuak tam si a, hei vanga darh nasa nia hriat a ni a. Cecilia hi zawng, vante fanu ti awm a mawi ka ni reng a, ka thiam vang te, ka theih chungchuan bik vang pawh nilo hian, vanneihna hian ka bulah hian min awmpui tlat hian ka hre ve thin. Pathian min pek ngaihtuahna hi hmang \ha peih lova ramsa anga tal vel mai mai kan tum a nih chuan Pathianin Joba a “Mipa takin i puan veng la, Thu ka zawt ang chia, mi hrilh ang che,”(38:3) tih ang hi kan tawng ve mai ang tih a hlauhawm a ni. Chu Thin Client System hmang ho chuan dawhkan tin ah Monitor leh keyboard leh mouse chiah an nei a, CPU (Central Processing Unit) kan tih mai hi an nei ve lo a ni. Kan indep ve vak vak a. Index of /nowir/wtuds Name Last modified Size Description : Parent Directory - 1-mon-how-many-kg: 2018-05-05 19:16. Zei dan chu i han zir ho teh ang. Innei kan tih hian mipa leh hmeichhia chu thlarau, rilru, taksaah an innei (pumkhat) tawn tih hria ila. Heart Attack an tih hi khawvel mihring suattu lian 5 te zing ah a tel pha a ni USA ah phei chuan mi thi thitu lian ber pahnihna a ni. Pastor tha chuan minute 20 chhungin sermon a sawi zo thin a. Ka va hawi phei lai tak chuan a lo nui sang a, a thiante chu tih dan tur a hrilh mawlh mawlh a. Mipa Mipatna Tehfung Dik (A Len leh Tet,A Tawi leh Sei A Pawimawh Lo) 27/04/2011 02:06 Mipa tleirawl tam tak leh nupui nei tawh pa tam tak chuan an zang len leh sei-zawngah an buai hle a, an zangin kawppuite lungawina a thlen zo lo ang tih an hlauthawng a, pa lo riau anga inngaihna te hial an nei thin a ni. Myanmar, Kalay Myo, Tahan 'B' Group Bazar thlanga Elim Independent Church of Myanmar (Elim I. Mipa nena Mipat Hmeichhiatna hmang ang chiahin kan inbawh a. An zînga pakhat haw tùra a tih zet tawh kha, an zînga pakhat a hrèk ta thung a —a dang pakuate chu buh phur haw tùrin a ti ta. A lo din tan dan : Kum 1957 leh 1958 kum tir khan mi thahnem ngaiten K. William Barclay-a ten an chhui dan chuan, Juda-te an inhual dànah hian stage thum lai a awm a, a stage thumna-ah an awm tawh chuan innei ang tluka ngaih, la inkutsuih lo chauh ang kha an nih avàngin Lehkha tar tawh ang a ni a, Chuvàngin, kha hmeichhia kha emaw a lo uire a, a mipa khan emaw châng dang a lo kân chuan Mosia dàn hman theih a. Mahse, kum eng emaw zah a vei leh hnuin Investigator te chuan a tira an lo hmuh hmaih, pawi khawihna thlenna hmuna thla an lak ah chuan thil hmuh an nei thar ta. Schofield-a ngei pawh chu a hnathawhna hmuna a kai, Typhoid natna avangin a boral zui ta nghe nghe a ni. Heng ngaihdan leh pawmdante hi a hunlai mil zel a ni. An tih dan chu a dik nge dik lo tih enfiah leh chik an tum lem lo. Nau tih tlakna damdawi. Heng data hrang hrang atanga alan dan hian khawvelah Human Trafficking hi a hluar hle a ni tih a hriat. 9366560038. Christmas a ni. Chu'ng chu hunin a liampui mek a, Mizoram hian a thil tih zawng zawng saw thlir se, hunin a liampui mek saw, lawm tak maw! Chu'ng thil zawng zawng ai pawh chuan he thil te hi a lar mai thei. A kiss dan a han sawia, ka nuih hi a han za lutuk a, a khi ang vur vur lehnghala, an nih atanga thlathumna velah chiah a kiss thei anih chu. 6:1="In thil tha tihte mi hmuh atân,mihring mit hmuha ti lo turin fîmkhur rawh u;chutilochuan in Pa vân a mi hnênah chuan lâwmman in nei lovang. (k) Chhinchhiahna (musical sign) a zirin kan vai len zawng, kan chezia leh hmel hmai lan dan danglam thin se, zaipawl tan zawm a nuam duh hle. Hetia kan awm hnu hian ka phone a rawn ri ral ral a. The pass is open most part of the year. Hmeichhia Hrawt. Mizo film hmasa ber - Ka nu khawnge I awm?. ‘Pathian thil rel dan hi a va mak em!’. Tih lutuk lakah erawh in ven a tul hle. A dawt leh pawh anmahni medical term, XX, XY tih velin an titi sur sur a, a dik leh bawk a. Tin, TV chanchin tharah mipa emaw, hmeichhia emaw sawi nan (thluk hniama)‘-in’ tihfai vek ching an awm thin a. Chakna zualpui erawh a phuhru ve lutuk. Tunah chuan Ruata pawh a leng chhuak hman ta lo. A bik takin, mipa hian thil thar leh tih dan thar hi a lawm em em thin a, chu chu hmeichhia zawkin a hriat tlat a tha a, thawmhnaw thar emaw, inchei dan thar emawa mipa chu engtin tin emawa a hip thiam a pawimawh. A chhehvel ah chuan sava chi hrang hrang an tam hle bawk. Lui dungah chuan lung lian zet zet, Vanapa hall tia zet zet tur hi a let rem rum mai a, chung lungte chu tui lianin chhak lam atanga a rawn len thlak vek anni lehnghal. Valzotea hla phuah 'Hellai Di' hi keini thangthar leh zual te chuan Joseph Zaihmingthanga sak bak kha kan tuipui ve hman lo a. Ka thlenna te an fel a, an chungah ka lawm tak meuh meuh e. (1) Valentines Day Rawn Chhuah Dan: He ni pawimawh tak mai lo chhuah tanna hi Rom hun laia an Lal ropui tak Claudius-II dan khirh tak siam vang kha a tih theih awm e. Chutihlai chuan Police an lo thleng a KS an man sa an rawn phur phei zel a…man a hlau lutuk a 'min hum rawh' a ti lawm lawm a. Zanah chuan ruah a sur beng chheng hle a, an tlangval leng lo haw chuan zu rim a rawn nam deuh tih ka hria, a room-ah thingpui pe tur chuan min rawn au a. Serchhip DC Dr Lalzirmawia Chhangte chuan, Inrinni khan an district-a NH-54 zauh hna Kram Infracon Pvt. Khua a thim chu a ni ta mai si a, "Hei heta hi ka thianpa chu a lo dah a," tiin a ruang chu an han la a. In dan thiam lo zu ruih hmang (heavy drinker, drunkard) te erawh van ram kai lo tur List-ah an tel - I Kor 6:10). Aizawl 22nd February, 2019: PRISM chuanSipai in Vathuampui leh Zochachhuah mipui an hruai khawm hi diklo taka dan bawhchhia a mipui tihthlabarna ani a. Monday, September 20, 2010 State dang leh ram danga thiltha thleng mekte hi kan ramah hian thleng ve se tih rilru pu hi. Zo saw zei na tih deuh. Upa F-a : Kan nu, Pi Khiangthuami hi Khawzawl nula hmeltha leh pian nalh ka tih ber a ni a. Chandigarh Mizo mipa te hi kan ti leh teh ang, hmeichhia te hian kan chhuang che u a nia. Kawrtawng hak an ching a, Hemi hnu hian Mipa in an veng a, Hmeichhia in an bih ta a, kawrchei leh puancheite an nei chho ta a ni. tih loh tur sipai lakna a telte hian vanduaina emaw harsatna an lo tawk palh a nih chuan an mahni mawhphurhna ni a, aro in mawh a phur lovang. Baibing Love apply ve lo tûrin ka thiante zawng zawng kha fîmkhur hle ang che u. Zing ka harh chu Wesley bulah ka lo mu reng a, nizan lama kan chet dan ka ngaihtuah let a, ka lung a awi hliah hliah, Wesley chu khawvel a ka mipa hmangaih ber leh ka mamawh ber a ni tih ka hre chiang hle a, nizan lam a kan chet dan kha a nasa viau a, mahse kan pahnih a mamawh chu kan phuhruk dun chiang kher mai, dinner pawh kan ei dun ta miah. Mipa Mipatna Tehfung Dik (A Len leh Tet,A Tawi leh Sei A Pawimawh Lo) 27/04/2011 02:06 Mipa tleirawl tam tak leh nupui nei tawh pa tam tak chuan an zang len leh sei-zawngah an buai hle a, an zangin kawppuite lungawina a thlen zo lo ang tih an hlauthawng a, pa lo riau anga inngaihna te hial an nei thin a ni. Hun fâl in ngah àwm sia, nangni hi in lo mu dùn tawh reng ang ka ti Mu dùn mah ila kan chêtsual chuan loh ahnu, eng nge pa. 16000 a rak cawi i Cui nih a leiba cu a rak hal peng. Hetia an awmdun chhung, room an rawn luhtirh atanga an chhuah leh thleng hi minute 15 pawh a tling lo ang, engkim mai kha rang takin a thleng zung zung ni maiin ka hria. Biak ina lehkha tar, Pastor kutsuih, Pathian leh mihring hmaa mahni hming chhal meuhva innei te pawh an inthen leh tho mai. Kohhranah pawh mi rethei leh dinhmun hniam zawk te kan en dan hi Lalpa lawm zawng a ni angem tih inenfiah fo a tul ta. Rilru put hmang leh ngaihtuahna ti danglam chuk chuk khawpa min hneh hi ‘C’ lo hi ka lo la tawng lo tih ka hrechhuak nghal a. A nihna a ngai reng a, sual a ni reng tho a ni. Fehnaah emaw, ram kalnaah emaw, mi intipalh emaw, dam lovin awm ta sela, mahni in pan thei lo khawp a nih chuan mipa awm remchang apiangin an zawn haw tur a ni. Mahse, tuna a zauhna tur nen hian chuan mipui tam zwk a len theih a beisei awm a. Index of /nowir/wtuds Name Last modified Size Description : Parent Directory - 1-mon-how-many-kg: 2018-05-05 19:16. tunah hian Mathana hi Sweeden kalna chance a nei mek. Sikul dangin fiamthu in ' In Miss Rawna leh Sir Chhani' min tih sak thin mahse an ni miau si!!Sikul dang in an neih ve loh mipa ni chhunga hmeichhia teacher thiam tak ang mai a min zirtir thiam leh mipa tam tak ai a teaching lam a mipa zawk Miss Chhani(the gr8) kha ani miau a. 1:9 Thil tih takate chu tih tûr reng kha a ni: Ni hnuaiah hian thil thar rêng rêng a awm lo ve. Aw! A va‟n buaithlak thin tak em kan khawvel hi chu. Tualchhung kohhrana hman tur chi te, Superintendent leh Secretary chanvo te, zirtirtu pual bikte fel takin a nei a. Europe ram ri te chu a duh hun hun ah a duh dan in a khamkual mai mai thin. Macro Management of Agriculture (MMA) Scheme hi kum 2000-2001 khan Centrally Sponsored Scheme chi 27 te kaikawp a siam niin, hengte hi Macro management lam hawi State te tanpui nana Plan siam leh State te inkara thawhhona tha a hlawhtlin nan programme duan tawh sa atanga kal peng a ni a. Dik tak chuan an vai ngaihzawng te hian sum te, lir thei te an lo nei zawk a, duh duh na ah an len pui thei a, Hotel changkang tak tak ah te an 'treat' a, an duh leh lawm zawng an lei sak zung zung thei a, mizo. Mipa tih avanga hmeichhe theih tum ngawt te hi a mipa hna lo, a rilru chhe hna zâwk. 9366560038. I bialnu duh ngawih ngawihtu tam tak an awm tih hre rawh. This banner text can have markup. Khawvelah hian nangmah chauh kha mipa i ni lo. -In tih hi hmeichhia leh mipa hminga kan belh thin in/an tih nen a hawrawp a inzah chiah tho va. A kiss dan a han sawia, ka nuih hi a han za lutuk a, a khi ang vur vur lehnghala, an nih atanga thlathumna velah chiah a kiss thei anih chu. δύο ἔσονται (TR): there will be two/mi pahnih an awm ang – A E07 G011 H013 K017 M021 N S U Y D Q L Y W 1 2 13 28 35 69 118 157 346 565 700 788 1005 1346 1424 1582 f 1 f 13 2358 2372. Ka ṭhianpa ka sawitur hi vai chu ani na a,a awlsam zawk nan Khumtira tih leh mai ila a ṭha awm e. The Daily Colonist (1957-11-19) - PDF Free Download. En chian chuan a biangsum puar pep a a nui lai te pawh a hmuh theih ṭhin.